Samsung представила перший проектор, сертифікований HDR10 +

Samsung представила новий ультракороткофокусний лазерний 4K-проектор The Premiere. За словами компанії, він здатний створити зображення кінематографічної якості.

Проектор буде представлений у двох моделях — LSP9T і LSP7T — які можуть проектувати зображення до 130 і 120 дюймів відповідно. Premiere був розроблений спеціально для обмеженого простору, тому його можна використовувати для домашнього перегляду кіно.

«За останні кілька місяців ми побачили, що споживачі проводять більше часу вдома. Телебачення стало центром розваг, партнером по фітнесу, колегою по роботі і джерелом новин. Premiere змінює уявлення про домашній кінотеатр своїм абсолютно новим компактним дизайном, якістю зображення 4K і потужним звуком для обмеженого простору», — заявив представник компанії.

Обидві моделі Premiere будуть оснащені платформою Samsung Smart TV. Вони також будуть постачатися з режимом Filmmaker Mode, який дозволяє дивитися фільми саме так, як їх задумував режисер. Крім того, у пристрій  вбудована акустика з підтримкою системи об’ємного звуку Acoustic Beam.

Хоча моделі мають схожі набори функцій, у них є ще одна відмінність, крім розмірів проектованих зображень: LSP9T підтримує HDR10 +, що робить його першим проектором, сертифікованим за цим стандартом.

Ціна Samsung The Premiere поки невідома.