Процес подачі апеляцій в App Store став відкритий для розробників

The Force Touch dialogue is seen on an iPhone screen when used with the App Store application in this photo illustration on March 17, 2019 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Apple дозволила розробникам оскаржувати правила App Store. Компанія заявила, що виправлення помилок для додатків, які вже є в App Store, «більше не будуть відкладатися через порушення правил». Однак нове керівництво буде скасоване в разі виникнення «юридичних проблем».

«Для додатків, які вже є в App Store, виправлення помилок більше не буде відкладатися через порушення правил, за винятком тих, які пов’язані з юридичними проблемами. Замість цього ви зможете усунути порушення правил в наступній заявці, — йдеться в примітці, розміщеній на сайті розробників Apple. І тепер, крім можливості оскаржити рішення про те, чи порушує додаток правила магазину, ви зможете запропонувати зміни в правилах».

Про ці зміни вперше було оголошено на WWDC після досить публічної ворожнечі з автором поштового сервісу Hey. Apple відхилила виправлення помилок Basecamp, тому що додаток вимагав, щоб користувачі реєструвалися в Hey. При цьому в додатку були відсутні можливості для покупок, які генерували б комісію для Apple. Пізніше Apple скасувала своє рішення, дозволивши розробникам виправити помилки, і Basecamp придумала компроміс — безкоштовну пробну версію, доступну через додаток.