Потужність процесора Apple M2 Ultra порівняли з конкурентами від AMD та Intel

У бенчмарку Geekbench 5 порівняли продуктивність флагманського процесора Apple M2 Ultra, на якому працюватимуть нові Mac Pro та Mac Studio, з актуальними конкурентами від AMD та Intel. І рахунок виявився на користь купертинського продукту.

У тестах він не зміг обійти Intel Core i9-13900K в однопотоковому режимі і навіть відставав у багатоядерних робочих навантаженнях.

Близькими аналогами M2 Ultra виявилися AMD Ryzen Threadripper Pro W5995X та Intel Xeon W9-3495X, та й то з натяжкою. Він легко перевершив їх в однопотокових тестах, але все ж таки працював значно повільніше, коли потрібно більше ядер.

Однак варто пам’ятати, що Geekbench 5 не завжди відображає реальні можливості чіпа. Він дає лише зразкове уявлення про потужність без урахування прискорювачів.

Apple M2 Ultra складається із двох систем на чіпі M2 Max, які були розроблені в першу чергу для комп’ютерів MacBook Pro та Mac Studio. Він може запропонувати до 24 ядер CPU, що робить чіп на 30% швидше ніж M1 Ultra.

Особливу ставку Apple зробила на GPU з 76 ядрами – порівняно з попереднім рішенням графічна продуктивність платформи зросла майже на 50%.

Програш у Geekbench 5 – лише синтетика. Чекаємо на реальні тести нових комп’ютерів у робочих завданнях, наприклад декодуванні відео.