ПК і веб-версія WhatsApp отримала функцію біометричної аутентифікації

Останнім часом WhatsApp постійно з’являється в новинах. Нещодавно компанія викликала багато суперечок з приводу оновлення своєї політики і умов конфіденційності. Однак WhatsApp намагається виправитися: сьогодні компанія представила нову функцію безпеки для користувачів WhatsApp Web і Desktop.

Компанія WhatsApp повідомила, що впроваджує функцію розпізнавання облич і аутентифікацію за відбитками пальців для користувачів ПК і веб-версії сервісу. Для тих, хто не знає, WhatsApp, крім мобільних додатків на базі Android/iOS, доступний на комп’ютерах в веб-версії (через Інтернет-браузер) і версії для ПК (через програмне забезпечення).

Версія для ПК доступна для пристроїв під управлінням Windows, MacOS, а веб-версія працює в будь-якому інтернет-браузері, але вимагає прив’язки облікового запису з мобільного телефону. З новою функцією користувачам спочатку потрібно буде пройти аутентифікацію за допомогою відбитка пальця або Face ID. Такий захід безпеки буде включений за замовчуванням.

WhatsApp також повідомляє, що про аутентифікацію піклуються відповідні API, і у нього немає доступу до біометричних даних. Функція буде розгорнута для всіх користувачів в найближчі дні.