Огляд realme 50” 4K UHD Smart TV (RMV2005): великий доступний телевізор з чудовою картинкою та відмінним звуком

Компанія realme вже не перший рік присутня на українському ринку і пропонує покупцям широкий асортимент товарів, у тому числі смартфони, навушники, планшети, смарт-годинники та багато іншого. Зараз на нашому ринку з’явився 50-дюймовий телевізор realme, що підтримує велику кількість сучасних технологій, має повноцінний Android TV з можливістю встановлення широкого асортименту програмного забезпечення та якісну матрицю з роздільною здатністю 4K.

Що важливо, у realme 50” 4K UHD Smart TV (RMV2005), а саме такою є повна назва моделі, доступніша ціна, ніж у конкурентних рішень, і телевізор загалом є дуже хорошою демонстрацією того, що великі телевізори з хорошими матрицями та багатьма іншими фішками стають більш доступними. Нам вдалося протестувати цю модель, і ми готові поділитися своїми враженнями, щоб ви могли вирішити, чи опиниться новий телевізор realme у вашій вітальні.

Характеристики realme 50” 4K UHD Smart TV (RMV2005)

  • Дисплей: Direct LED, 50”, 4K UHD (3840 x 2160 пікселів), 60 Гц
  • Програмне забезпечення: Android TV 10 (є підтримка голосового управління)
  • Фішки: Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR10, DTS HD, Google Assistant, DLNA, Chromecast
  • Динаміки: 4 шт. (сумарна потужність 24W)
  • Інтерфейси: HDMI (3 шт.), USB (2 шт.), RJ-45, оптичний аудіовихід, мініджек 3.5 мм, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0
  • Об’єм пам’яті: 2 ГБ (оперативна), 16 ГБ (внутрішня)
  • Габарити: 1110 х 647 х 75 міліметрів (без підставки)
  • Вага: 9.2 кг

Дисплей

Модель оснащена 50-дюймовою 10-бітною панеллю Direct LED (по суті, IPS) з роздільною здатністю 4K UHD (3840 x 2160 пікселів), підтримується Dolby Vision та HDR10. Рівень яскравості та кольороперадачі досить хороший. Матриця телевізора має глянцеве антивідблискове покриття, що дозволяє комфортно переглядати контент і не бачити у екрані відбиття усієї кімнати. Єдина зауваження – засвітлені зони, що помітні при однотонному сірому зображенні, відкритому на весь екран, та це не заважає при перегляді контенту.

Завдяки тонким рамкам дисплей займає 97.5 відсотків фронтальної панелі телевізора. Є можливість вибрати пресет кольоропередачі, або ж самостійно налаштувати все під власні потреби та вподобання. Слід згадати також про підтримку Chroma Boost – фішки, що збільшує рівень контрастності, керуючи підсвіткою, що особливо приємно при геймінгу на realme 50” 4K UHD Smart TV (RMV2005).





Програмне забезпечення

Ніколи не варто недооцінювати роль операційної системи у телевізорі, адже саме відсутність адекватного ПЗ спонукає до покупки додаткових зовнішніх SmartTV-приставок. Завдяки Android TV 10, з яким поставляється realme 50” 4K UHD Smart TV, користувач може як встановлювати досить широкий ряд програмного забезпечення з Google Play і не тільки, так і використовувати повноцінний браузер та всі переваги повноцінної ОС з адекватною файловою системою.

У нашому випадку використовується майже “голий” Android TV з деякими допрацюваннями. На головному екрані тут розташовані головні встановлені додатки, рекомендації для перегляду на YouTube, а також рекомендовані для встановлення додатки. Також слід згадати про Google Assistant, який досить зручно використовувати для пошуку відео на YouTube та керуванням схожими мультимедійними задачами. Є підтримка технології Chromecast.

Апаратне забезпечення та дизайн

У телевізорі використовується чіпсет MediaTek, що оснащений графічним адаптером Mali G52 та працює в парі з 2 ГБ оперативної пам’яті, при цьому об’єм внутрішньої пам’яті тут складає 16 ГБ. В цілому, платформи цілком достатньо для адекватної роботи операційної системи, але, звісно, для геймінгу на телевізорі у будь-якому випадку слід купувати ігрову консоль (Xbox Series X та Sony PlayStation 5 тут чудово розкриють свій потенціал завдяки великій 4К-матриці).

Слід згадати і про те, з чого зроблений телевізор. Модель отримала алюмінієву задню панель, а рамки виконані з пластику. Варто зазначити, що у неї є підтримка апаратного вимкнення мікрофонів, при цьому про стан роботи мікрофонів з Google Assistant свідчить індикація на самому телевізорі, що складається з чотирьох світлодіодів. Ззаду телевізора розташоване кріплення VESA 200 x 200 мм. У цілому, дизайн достатньо простий, ніжки телевізора особливо не виділяються, але він виглядає достатньо приємно та здатний справити приємне враження своїми можливостями.

Порти та аудіосистема

У телевізора достатньо багатий набір роз’ємів – 3.5 міліметра (також є перехідник з 3.5 міліметра на DVI), оптичний аудіовихід, три роз’єми HDMI, два USB-A та RJ-45 для підключення по Ethernet. Цього цілком достатньо для середньостатичного користувача та усіх сценаріїв використання, які він може поставити перед цим телевізором.

Модель має справді крутий звук – тут використовується 4 динаміки, сумарна потужність яких складає 24W. З фішок варто виділити підтримку Dolby Audio та DTS HD. Рівень гучності дуже високий, і на максимальних рівнях аж занадто гучний, тому вистачить явно всім. Якість звуку достатньо хороша – перегляд відео та прослуховування музики залишають приємні враження.

Керування

Телевізор realme 50” 4K UHD Smart TV (RMV2005) поставляється з компактним пультом, який нагадує пульт від SmartTV-приставок Xiaomi, але при цьому має ширший набір кнопок та функціонал. Пульт оснащений мікрофоном, який використовується, якщо мікрофони самого телевізора були вимкнені на апаратному рівні.

Є стандартні кнопки для керування можливостями Android TV, а також кнопки швидкого доступу до найбільш популярних сервісів: Netflix, YouTube, Amazon Prime Video (на жаль, не дуже актуально в Україні), та Google Assistant. Підключення до телевізора відбувається по Bluetooth, що дає можливість керувати телевізором без прямого спрямування пульта на нього, або навіть будучи за межами кімнати.

Висновки

У цілому, realme 50” 4K UHD Smart TV (RMV2005) можна назвати продуктом, що залишає виключно приємні враження, без помітних недоліків.

Сама матриця залишає чудові враження, як і аудіосистема та програмне забезпечення телевізора. Широкі можливості голосового керування як з пульта, так і з телевізора значно покращують користувацький досвід, і загалом, за свою ціну, телевізор має широкий набір фішок. Якщо вам потрібен великий та відносно доступний телевізор, realme 50” 4K UHD Smart TV (RMV2005) стане чудовим варіантом для покупки.