Нові функції Google Chrome дозволять здійснювати пошук навіть при “поганому” підключенні до мережі

Компанія Google щойно анонсувала три функції для свого браузера Chrome, які дозволять отримувати “більш корисні пропозиції”. Деякі з цих інструментів призначені для додатка для смартфонів, а інші працюють зі стандартним браузером на ПК.

По-перше, користувачі десктопного Chrome отримають нові пошукові пропозиції, які ґрунтуються на тому, що шукали інші користувачі браузера. Браузер, як і раніше, пам’ятатиме ваші останні запити та автоматично заповнюватиме відповідні пошукові пропозиції, але ви також побачите варіанти, створені користувачами, праворуч від звичайних пропозицій автозаповнення, на вкладці “Люди також шукають”.

Користувачі Chrome на iOS і Android тепер бачитимуть більше зображень, що супроводжують запропоновані пошукові запити. Раніше Chrome показував в адресному рядку лише ті зображення, які точно відповідали конкретному запиту, наприклад, “обідній стіл Isanti”, і Google наводив приклад “обідній стіл Isanti”. Тепер ширші пошукові запити – скажімо, “богемний стіл” – будуть прив’язувати зображення до кожного варіанту з випадаючого меню. Краще один раз побачити, ніж сто разів почути, чи не так?

Мабуть, найзагадковішою новою функцією є те, що Chrome для iOS і Android отримує інструмент оптимізації, який дозволяє здійснювати пошук навіть тоді, коли користувачі мають погане з’єднання з мережею. Google не розкрив, як це працює, просто заявивши, що це пов’язано з “покращеними можливостями на пристрої”. Компанія стверджує, що пошук продовжуватиме працювати й при “поганому” з’єднанні, тому, ймовірно, певний рівень з’єднання все одно буде необхідним.

Всі ці три функції доступні вже сьогодні, тож користуйтеся ними. Це лише найновіші інструменти для пошукової системи, оскільки Google, схоже, постійно вдосконалює сервіс. Нещодавно компанія додала тріо функцій генеративного штучного інтелекту та інструмент для написання текстів на основі Gemini.