Нова технологія Sony дозволить блокувати піратський контент на Android TV

Sony не чужа боротьба з піратством, будь то ігри на PlayStation або випущені їй фільми та музика. Нова розробка японців пропонує піти ще далі: заборонити користувачам дивитися піратський контент на розумних телевізорах та TV-приставках з Android TV.

Подана Sony патентна заявка описує вшиту в операційну систему додаток, здатний перевіряти контент, що відтворюється. Воно буде звірятися з базою відомих піратських ресурсів, що включає посилання та IP-адреси, і відловлюватиме сторонні програми, що дають доступ до таких сторінок. Далі така програма буде повністю блокуватися, або обмежуватися: наприклад, знизиться якість картинки, або відтворення вставатиме на паузу з довільними інтервалами.

Все це покликане викликати роздратування у користувача і по суті змусити його купити фільм або використовувати легальний стрімінговий сервіс.

Поки що мови про застосування цієї технології не йде: у неї поки що немає імені, та й патент Sony ще не отримала. Якщо це все ж таки трапиться, поки неясно, чи буде це застосовуватися тільки в телевізорах Sony, або в інших пристроях з Android TV теж. Під питанням залишається і продуктивність: подібне ПЗ очевидно задіятиме ресурси телевізора або приставки, що може призвести до погіршення роботи — як у ПК-іграх із захистом Denuvo.