Названо найпоширеніші проблеми з популярним месенджером Viber

Viber вважається найпопулярнішим месенджером в Україні, також він лідирує за кількістю активних користувачів і за межами України. Як і в кожного додатка, у Viber також присутні проблеми, які не завжди виходить вирішити. Для прикладу, нещодавно у Viber вийшло чергове оновлення, яке зламало месенджер на багатьох пристроях українців. Зараз же ми назвемо найпоширеніші проблеми з популярним месенджером Viber, щоб ви змогли їх оперативно вирішити і продовжити користування месенджером.

Проблема з активацією

Найочевидніша проблема, з якою стикається надзвичайно багато користувачів. Під час реєстрації свого облікового запису, необхідно вводити номер свого телефону, після чого, на нього прийде шестизначний код, який і буде підтвердженням реєстрації.

Найпоширенішою проблемою є те, що багато хто не бажає реєструватися за допомогою свого мобільного номера, який, фактично, є підтвердженням того, що ви не бот.

Часто стається таке, що під час реєстрації у вас зникає інтернет, в такому випадку реєстрація також не відбудеться.

Viber не відправляє та не отримує повідомлення або зображення

Вирішення також надзвичайно просте — підключення до мережі. Якщо відсутнє підключення до мережі, то ви не отримаєте ніяких повідомлень або зображень.

Також варто не виключати такий варіант, як збій додатку Viber, який відбувається не часто, але всерівно така ситуація може відбутися. Зазвичай, додаток працює з проблемою в той момент, коли він вам надзвичайно потрібен.

Viber не дзвонить

Не дзвонить Viber – це, мабуть, одна з найбільш постійних проблем на платформах iOS та Android. Це не завжди має стосуватися вашого телефону. Звичайно, у вас можуть бути відключені мелодії дзвінка або ви використовуєте профіль «Не турбувати», але в багатьох випадках це не так.

Зазвичай Viber не дзвонить, коли телефон заблоковано. Дисплей увімкнеться, щоб показати вам сповіщення, але ви не чуєте цього звуку клацання. Щоб вирішити цю проблему, перейдіть до налаштувань Wi-Fi, виберіть Додатково та встановіть прапорець Зберігати Wi-Fi увімкнено, коли екран заблоковано.

Ваш телефон може не користуватися Інтернетом, коли він заблокований, це означає, що ви не отримуватимете сповіщень, якщо не розблокуєте його. Крім того, якщо ви користуєтеся iPhone, ви можете вибрати тип сповіщення у додатку Налаштування iPhone.

У цій програмі натисніть Сповіщення, перейдіть до Стилю сповіщення та виберіть Сповіщення або Банер. Це дозволить вам почути ваші повідомлення Viber.

Вхідні та вихідні дзвінки Viber не працюють

Проблеми з вхідними та вихідними дзвінками Viber теж не такі рідкісні. Щоб виправити це, перейдіть у Налаштування у своєму додатку Viber. Далі натисніть Виклики та повідомлення та встановіть прапорець Viber-In-Calls. Це дозволяє телефону приймати вхідні дзвінки, коли хтось телефонує вам.

Іноді Viber, як правило, псує налаштування, тому вам потрібно не поспішаючи перевіряти їх, перш ніж використовувати їх.

Viber не працює через Wi-Fi

Існує дивна політика Viber щодо сну, яку додаток встановлює за замовчуванням. Це не дозволяє додатку підключатися до Wi-Fi, якщо ви не виведете смартфон з режиму сну.

Щоб вирішити цю проблему, відкрийте Viber на своєму телефоні, торкніться трьох горизонтальних ліній внизу праворуч, і ви побачите меню. Там натисніть Налаштування, а потім Загальні. Ви повинні побачити опцію “Політика сну Wi-Fi”.

Виберіть Завжди підключений, який є першим. Другий – це Політика сну Wi-Fi у режимі сну, яку ви не хочете використовувати. Тепер ваш додаток повинен працювати коректно.

Проблема оновлення Viber

Оновлення Viber не повинно бути проблемою, якщо у вас достатньо пам’яті або ви підключені до Інтернету в будь-якій формі. Однак багато користувачів стикаються з цією проблемою, навіть якщо умови, згадані вище, виконуються.

Найпростіший спосіб вирішити цю проблему – очистити кеш і дані. Перейдіть до налаштувань телефону, знайдіть Диспетчер додатків (або, як це називається на вашому телефоні), і знайдіть Viber. Натисніть на нього та виберіть Очистити кеш. Якщо це не допомогло, повторіть кроки, але натисніть кнопку Очистити дані замість Очистити кеш і перевірте, чи працює це.

Виправлення будь-яких проблем Viber не повинно бути проблемою, якщо ви дотримувались наших кроків. Звичайно, якщо у вас є якісь незвичні проблеми, ви завжди можете зв’язатися зі службою підтримки клієнтів Viber і вирішити їх.