Microsoft Surface Go 2 перевірили на ремонтопридатність в iFixit

Surface Go 2 був представлений минулого місяця — пристрій став найдоступнішим планшетом в серії Surface, успадкувавши від попередника майже ідентичний дизайн. Чи змінився планшет всередині вирішили перевірити фахівці iFixit. Спойлер: вони були приємно здивовані.

Екран Surface Go 2 легко знімається після невеликого нагріву. В iFixit відзначили, що це робить ремонт екрану, найбільш поширений ремонт серед цих пристроїв, більш простим і потенційно дешевшим. Безліч пластин, які захищають окремі комплектуючі всередині пристрою і кріпляться крихітними зажимами, не пошкоджуються при знятті і можуть бути використані повторно.

А от порти USB-C і Surface Connector все ще припаяні до материнської плати, а акумулятор міцно приклеєний, що робить його заміну практично неможливою.

В результаті ремонтопридатність Surface Go 2 оцінили в 3 бали з 10 можливих.

Нагадаємо, оригінальний Surface Go отримав один з найнижчих показників iFixit — експерти оцінили його ремонтопридатність в 1 бал з 10 можливих. Його досить важко розібрати, а більшість компонентів всередині або не модульні, або їх легко пошкодити при заміні. Фахівці прийшли до висновку, що у разі поломки Surface Go ліпше викинути, ніж відремонтувати.