Microsoft показала оновлене меню Windows 11

Прес-служба компанії розповіла про нещодавно внесені зміни в інтерфейс нової операційної системи. Мова не про безликі правки коду: розробники Windows зробили один з ключових елементів інтерфейсу Windows 11 зручнішим для користувачів.

У Windows 11 переробці піддався один з найбільш часто використовуваних елементів операційної системи – контекстне меню, яке викликається після натискання правої кнопки миші. Пункти «Відкрити» та «Відкрити за допомогою» тепер розташовані по сусідству, а часто використовувані команди відображаються поруч з тим місцем, де меню було викликано. Крім того, в нижній частині вікна з’явився пункт «Показати додаткові параметри», в якому ховаються рідко використовувані команди. Розгорнути їх список можна кліком миші або комбінацією клавіш Shift + F10.

Інтерфейс меню «Поділитися» також зазнав змін. Він став більш лаконічним, і тепер розділений на секції: верхній доступні настройки видимості пристроїв, а в нижній – список програм, через які буде «розшарено» файл. Наприклад, при використанні «Пошти» можна швидко відправити лист з вкладенням, вибравши адресата зі списку контактів.