Microsoft Office 2021 вийде на ПК з Windows і Mac пізніше цього року

Компанія Microsoft випустить дві нові версії Office. Office 2021 буде доступний як на Mac, так і на ПК з Windows в другій половині року.

Компанія не повідомила, які нові функції отримають споживачі, але зазначила, що планує підтримувати як Office 2021, так і його корпоративну версію Office LTSC. За словами Тома Уоррена з The Verge, варіант LTSC міститиме такі поліпшення, як підтримка темного режиму. Нова версія Microsoft Office також принесе зміни в дизайні інтерфейсу програм Word, Power Point, Excel. Більшість нових функцій також повинні бути реалізовані в споживчій версії програмного забезпечення.

У компанії пояснили, що Office LTSC є альтернативою для корпоративних клієнтів, які з тих чи інших причин відмовилися від працюючих в хмарі програм пакета Microsoft 365. Користувачами Office LTSC можуть стати співробітники тих компаній, які не потребують отримання постійних оновлень по мережі.

Office 2021 і Office LTSC будуть постачатися з OneNote і будуть підтримувати як 32-бітові, так і 64-бітові системи. Microsoft заявила, що не планує підвищувати вартість споживчого програмного забезпечення.

Представник компанії також заявив, що корпоративна версія продукту буде підтримуватися не 7 років, а 5.