Індія заблокувала PUBG Mobile, Baidu і ще більше сотні китайських додатків через загрозу нацбезпеці

A man looks at the "PUBG Mobile" game, owned by Chinese internet giant Tencent, in the App Store on an Apple iPhone in New Delhi on September 2, 2020. - India on September 2 banned 118 Chinese apps as it stepped up economic hostilities over an increasingly bitter border showdown between the giant neighbours. (Photo by Jewel SAMAD / AFP) (Photo by JEWEL SAMAD/AFP via Getty Images)

Вчора Міністерство електроніки та інформаційних технологій Індії заборонило 118 додатків, «пов’язаних з Китаєм». У прес-релізі міністерство заявило, що зробило це «в інтересах суверенітету і цілісності Індії, захисту та безпеки держави».

Серед заблокованих програм — PUBG Mobile, VPN for TikTok, Baidu та інші. Аудиторія PUBG Mobile в Індії налічує 40 млн користувачів в місяць, зазначає TechCrunch.

У розпорядженні міністерства повідомляється, що заблоковані додатки були помічені в діях, що несуть загрозу безпеці країні і публічному порядку. Імовірно, деякі додатки вкрали дані користувачів і передали їх на сервери за межами Індії.

Індія також розглядає прийняття правил, які зобов’яжуть компанії отримувати від користувачів дозвіл перед використанням їх особистих даних. Вони також мають спростити процес отримання ідентифікаційних даних користувачів із соціальних мереж для уряду.

Нагадаємо, у червні Індія заборонила роботу 59 додатків, створених китайськими компаніями, в тому числі TikTok, WeChat і кілька додатків QQ і Baidu.