Хакери отримують доступ до ПК за допомогою розумних ламп Philips Hue

Дослідники безпеки виявили вразливість, яка дозволяє хакерам контролювати комп’ютери людей, атакуючи їх розумні пристрої.

Згідно з новим звітом від охоронної фірми Check Point, вразливість зачіпає всі підключені пристрої, які використовують мережу названу протоколом Zigbee, в тому числі Philips Hue Smart Light Bulbs і Amazon Echo. Вона дозволяє хакерам отримати доступ до чужих ПК, використовуючи ноутбук і нескладне радіоустаткування. Доступ здійснюється через концентратор, який об’єднує різні прилади в локальну мережу.

Philips Hue підтвердила вразливість. Компанія випустила виправлення і закликає всіх користувачів встановити оновлення програмного забезпечення для захисту від можливих зломів — версія 1935144040. Philips також заявила, що закликає власників Philips Hue включити автоматичне оновлення.

Список інших пристроїв з підтримкою Zigbee, потенційно уразливих для злому, ще не опублікований. Amazon, Apple і Google нещодавно досягли угоди, що всі їхні розумні домашні пристрої використовуватимуть один і той же протокол для підключення — Zigbee.