Хакер вкрав 611 млн доларів в криптовалюті

Міжмережевий протокол Poly Network був зламаний хакерами, внаслідок чого зловмисниками було вкрадено 611 млн доларів. І це найбільший злом платформи DeFi на сьогоднішній день.

Використовуючи якусь проблему з криптографією, хакери вивели з платформи 273 млн доларів в токенах Ethereum, 253 млн доларів в BSC і 85 млн доларів в Matic.

Відразу після атаки Tether заніс в чорний список токени USDT на основі Ethereum на суму близько 33 млн доларів, так що тепер їх можна перевести або перевести в готівку.

Що цікаво, компанія SlowMist, що спеціалізується на безпеці блокчейнів, стверджує, що вже відстежила ідентифікатор зловмисників. SlowMist знає адресу електронної пошти і інформацію, пов’язану з IP. Також компанія повідомила, що вихідні кошти хакерів були в криптовалюті XMR.

Пізніше стало відомо, що хакери повернули 260 млн доларів назад Poly Network. Що цікаво, майже вся сума була повернена в BSC (всі вкрадені в цих токенах 253 млн доларів).

Хакер також опублікував список питань і відповідей, пояснюючи свої дії. Серед іншого, він зазначив, що у нього анонімні адреси електронної пошти та IP, так що відстежити його не можна. А ще хакер написав, що гроші його не особливо цікавлять і атаку він реалізував, щоб ніхто інший не встиг скористатися виявленою ним вразливістю.