Гучно пішли, тихо прийшли. Intel потай повернула підтримку для росіян

Компанія Intel повернула користувачам з Росії та Білорусі можливість завантажувати драйвери у межах гарантійних зобов’язань.

Компанія оголосила про вихід із російського ринку у квітні 2022 року — після вторгнення РФ в Україну.

У січні 2023 року низка профільних російських медіа написала про те, що компанія частково відновила підтримку для користувачів в РФ. Так, користувачам з Росії, зокрема, доступні оновлення драйверів.

Раніше отримати доступ до розділу завантаження софта напівпровідникового гіганта американського можна було тільки через VPN.

Як пише англомовний сайт Wccftech, в Intel заявили, що доступ до ресурсів, що відповідають потребам у оновленні драйверів, на кшталт центру завантаження Intel та Intel Download Support Assistant є частиною гарантійних зобов’язань.

Intel продовжує дотримуватися всіх застосовних експортних правил і санкцій у країнах, в яких працює. Це включає дотримання санкцій та застосування заходів експортного контролю проти Росії та Білорусі, введених США та їхніми союзниками”, — заявили в компанії.

Доступ до ПЗ Intel з Росії та Білорусі фактично можливий лише за прямим посиланням. Зайти на решту сторінок сайту, як і раніше, не можна.