GPU в Apple M1 здивував своєю потужністю

Декілька днів тому, в рамках офіційної презентації, компанія Apple презентувала новий чіпсет Apple M1, який призначений для ноутбуків та стаціонарних комп’ютерів компанії. Тоді представники компанії розповіли, що їм вдалося створити дуже продуктивні CPU та GPU для нового чіпсета.

Користувацькі тести Apple M1 у різноманітних бенчмарках з’являться незабаром, а зараз у нас є результати тестування чіпсета у бенчмарку GFXBench 5.0. Безумовно, порівнювати графічні процесори в ПК у цьому бенчмарку – не найкращий варіант, але на даний момент лише він дає можливість оцінити потужність графічного процесора чіпсета M1.

Apple M1 тестувався з API Metal, тому й порівнювати результат слід з результатами інших відеокарт при таких самих умовах. При порівнянні GPU M1 з NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti та AMD Radeon RX 560 можна побачити, що графічне ядро у Apple M1 відчутно потужніше.

Безумовно, тест не можна назвати стовідсотковою демонстрацією продуктивності графічного процесора в чіпсеті Apple M1, але на даний момент у нас немає альтернативи. Уже завтра перші ноутбуки Apple MacBook та портативний комп’ютер Apple Mac mini на базі M1 поступлять у продаж, і тоді ми побачимо перші тестування у іграх. Слід також звернути увагу, що навіть таке порівняння вражає, адже тут графічне ядро енергоефективного чіпсета M1 порівнювали з повноцінними дискретними відеокартами.