Google роз’яснила, які смартфони Android отримають запис дзвінків

Компанія Google опублікувала офіційні роз’яснення щодо нової функції запису дзвінків, яка нещодавно почала поширюватися на смартфонах Android.

Як повідомляється на сторінці підтримки, функція запису дзвінків вимагає операційну систему Android 9 Pie або новішу версію, додаток Google Phone, сумісний пристрій і «підтримуваний» регіон або країну. Простіше кажучи, нововведення буде підтримуватися не в усіх регіонах і не на всіх смартфонах, але точний список країн і моделей поки не опублікований.

Фірмовий додаток набору номера Google Phone передвстановлюють як основна «звонилка» на лінійку Google Pixel, смартфони з чистим Android в рамках програми Android One і Xiaomi в ряді країн Європи.

Минулого тижня нова версія фірмового додатка набору номера Google Phone з доданою функцією запису дзвінків «прилетіла» користувачам смартфонів Nokia в Індії. Очікувалося, що почавши з Nokia розробники не зупиняться і випустять відповідне оновлення для інших смартфонів, включаючи Xiaomi. Додаток також можна встановити самостійно з Google Play.

Точні терміни масового запуску оновлення з функцією запису дзвінків поки невідомі.