Експерти назвали функцію, яка садить акумулятор смартфона у 5 разів швидше

Багато власників смартфонів стикаються із проблемою занадто швидкого розряджання гаджета. Часом причини зрозумілі — телефон старий і через це вже не так добре тримає заряд, або ж користувач не випускає його із рук, безперервно граючись в ігри або гуляючи просторами Інтернету.

Та якщо це не про вас, а телефон таки швидко розряджається, причина може бути в одній “безневинній” функції, яку краще усе-таки відключити. Про що йдеться, розповідають експерти лабораторії dxomark.com.

Нещодавно вони протестували витрату акумулятора функцією Always On Display на кількох смартфонах і дійшли висновку, що після її увімкнення пристрої розряджаються у 3-5 разів швидше. Загалом ця фіча дозволяє відображати на заблокованому екрані важливу інформацію: час, повідомлення та статус смартфона. Втім, зручність постійного підсвічування екрана може обернутися для користувача значним зниженням часу автономної роботи пристрою.

Тестування проводилося на смартфонах iPhone 14 Pro Max, Google Pixel 7 Pro, Xiaomi 12S Ultra та Samsung Galaxy S22 Ultra за однакових умов — на пристроях виставили автоматичну яскравість, відключили модулі Wi-Fi та Bluetooth та активували режим польоту. Результати виявились досить цікавими: при вимкненій та увімкненій функції Always On Display смартфони працювали такий час:

  • iPhone 14 Pro Max -466 і 122 години, відповідно;
  • Google Pixel 7 Pro – 367 і 139 годин;
  • Xiaomi 12S Ultra – 495 і 103 години;
  • Samsung Galaxy S22 Ultra – 417 і 136 годин.

Крім цього, експерти нагадують, що вказана функція може призвести до вигоряння матриці, через що на екрані з’являється ефект “залишкової картинки”. На фото внизу видно, про що йдеться.