ASUS покидає російський ринок та проводить евакуацію персоналу

Компанія ASUS, яка базується у Тайвані, має плани, які включають евакуацію персоналу та закриття на російському ринку. Інформацію про це ми почули від міністра економіки Тайваню, яка була відповіддю на звернення віце-прем’єр міністра та міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Нагадаємо, що Михайло Федоров веде нову “Twitter-дипломатію”, яка полягає у постійному написанні звернень до ІТ-гігантів зі закликами припинити діяльність на російському ринку через війну з Україною. Така тактика виявилась надзвичайно ефективною – дуже значна частина великих компаній вже покинула ринок росії або призупинила діяльність на ньому.

За словами міністра економіки Ван Мей-хуа, Тайвань підтримує демократичні цінності, і санкційні заходи проти росії будуть вжиті. Вона також додала, що ASUS якомога швидше евакуює персонал. Варто зазначити, що за підрахунками Reuters, російський ринок для ASUS за третій квартал минулого року дав лише третину виторгу зі всього європейського, і загалом не є великим для компанії. Також варто додати, що сама ASUS поки не дала офіційної відповіді на запит Reuters.