Apple знову доведеться виплатити штраф

Раніше цього тижня стало відомо, що компанія Apple повинна буде виплатити штраф у розмірі 10 мільйонів євро (приблизно 12 мільйонів доларів США) в Італії за те, що вона ввела споживачів в оману щодо рівня водонепроникності своїх смартфонів. Проблеми компанії не закінчуються: проти неї подали кілька судових позовів через сумнозвісну практику «batterygate».

Для тих, хто не знає, термін «batterygate» використовується для опису виробників, які навмисно знижують або коли-небудь знижували продуктивність старих телефонів. Очевидно, що вони роблять це для збереження стабільності системи старих пристроїв, на яких встановлена більш нова прошивка, але в останні кілька років така практика почала засуджуватися. Гігант з Купертіно вже був змушений виплатити споживачам 113 мільйонів доларів США через те, що його звинуватили в шахрайстві за застосування такої практики для своїх моделей iPhone 6, iPhone 7 і iPhone SE.

Тепер 5 європейських споживчих організацій з Бельгії та Іспанії подали ще одну серію колективних позовів проти Apple. Компанію знову звинуватили в уповільненні роботи пристроїв. Крім того, в позові міститься прохання компенсувати клієнтам, які постраждали від цієї проблеми, «не менше 60 євро (близько 70 доларів США)».