Apple може перенести частину виробництва до В’єтнаму

Ваш наступний пристрій Apple може бути зібраний не в Китаї. Джерело Reuters стверджує, що основною контрактний виробник Apple, компанія Foxconn, переміщує частину виробництва iPad і MacBook до В’єтнаму, щоб диверсифікувати виробництво і зменшити потенційний збиток від триваючої торгової війни між США і Китаєм.

Протистояння США і КНР у зовнішньоторговельній сфері вже призвело до того, що деякі найменування продукції Apple потрапили під підвищені імпортні мита. Пандемія посилила проблему, оскільки через закриття кордонів концентрація виробництва в одній країні створювала ризики логістичного характеру.

Складальні лінії у в’єтнамській провінції Бакзянг будуть готові в першій половині 2021 року.

Foxconn заявила, що не коментує будь-які аспекти роботи зі своїми клієнтами через політику конфіденційності і «комерційну чутливість», але, як повідомляється, запит на зміну місця виробництва зробила сама Apple.

Стало також відомо те, що Apple розширює виробництво iPhone в Індії, при цьому такі підрядники, як Pegatron, також розглядають можливість створення заводів в Мексиці.

Крім продукції Apple, у В’єтнамі Foxconn також має намір налагодити складання телевізорів для Sony. Це відбудеться ближче до початку наступного року.

Частковий перехід до В’єтнаму може пом’якшити наслідки, якщо торгова війна між Китаєм і США посилиться.