Apple готує портативну консоль – гібрид PlayStation 5 і Nintendo Switch

Згідно з відомостями джерела, компанія Apple планує випустити портативну консоль, яка буде конкурентом для Nintendo Switch і ще не випущеної Steam Deck.

Мало хто знає, що Apple випустила консоль під назвою Apple Bandai Pippin, яка стартувала в 1996 році і була знята з виробництва роком пізніше. Метою компанії було створення недорогої комп’ютерної системи, призначеної в основному для відтворення мультимедійного програмного забезпечення на компакт-дисках, зокрема ігор.

Bandai виробила близько 100 000 одиниць, але продала всього близько 40 000 консолей. У травні 2006 року Apple Bandai Pippin помістили на 22 місце в рейтингу 25 найгірших технологічних продуктів всіх часів за версією PC World. Тепер же Apple готова до ще однієї спроби.

Консоль Apple буде гібридним пристроєм, який поєднує портативність Switch і продуктивність PlayStation 5. У цьому плані Steam Deck викликає великий інтерес гравців, оскільки на ній можна буде запускати ААА-ігри. Ходять чутки, що консоль Apple буде працювати з майбутньою гарнітурою доповненої і віртуальної реальності компанії.

Також повідомляється, що Apple запустила розробку кількох ігор і підключила великі студії. У компанії вже є аналоги The Legend of Zelda: Breath of the Wild і Mario Odyssey.