Аналітики: дата виходу iPhone 12 з 5G досі не визначена

Компанія DigiTimes випустила свіжий звіт, в якому стверджується, що дата запуску наступного покоління iPhone з підтримкою мереж п’ятого покоління залишається невизначеною через пандемію коронавіруса COVID-19.

Згідно з інформацією зі звіту, очікується, що ринок смартфонів 5G буде розширюватися у 2020 році, а наявність iPhone з підтримкою мереж п’ятого покоління буде стимулювати попит.

Проте, партнери з ланцюжка поставок компонентів для смартфонів все більше сумніваються в тому, що поставки комплектуючих для моделей з 5G наступного покоління можуть здійснюватися відповідно до необхідного графіку. За словами джерел, виробництво чипів і комплектуючих для iPhone 5G має розпочатися до червня 2020 року, після чого в липні і серпні повинен відбутися запуск збірки, щоб представити смартфон у вересні.

Джерела зазначають, що виникла непевність щодо того, чи буде Apple запускати свою флагманську серію у вересні цього року через ситуацію з пандемією і слабкий попит з боку кінцевого ринку.

Інші аналітики раніше повідомляли, iPhone 5G може бути відкладений. У той же час китайська виробнича лінія знаходиться на шляху до відновлення, але обмеження на поїздки не дозволили інженерам Apple потрапити на виробництво, а через це були затримані ключові рішення і розробка прототипів.

За словами Джона Прозера, запуск iPhone 12 повинен бути відкладений саме з цієї причини:

Прозер нещодавно повідомляв про двомісячну затримку в «кращому випадку». Джерела в ланцюжку поставок, зокрема Foxconn, розповідали інвесторам, що iPhone 5G все ще може бути готовий до осені. Це не виключає його виходу в жовтні або листопаді.

Джон Прозер 6 квітня написав у своєму Твіттері, що випробування прототипів для всього модельного ряду iPhone 12 майже завершено. Відзначається, що ці витоки приблизно на два місяці відстають від звичайного графіка, що говорить про неминучість затримок.