Новий витік розкриває ключові специфікації камери майбутніх iPhone 16

Останнім часом серія iPhone 16 постійно потрапляє в заголовки новин. Сьогодні з’явилося чергове оновлення: новий витік інформації розкриває характеристики камер майбутніх смартфонів.

iPhone 16 і 16 Plus, схоже, отримають найнезначніші оновлення. Ці моделі збережуть той самий 48-мегапіксельний основний сенсор, що і їхні попередники, але в надширококутній камері збільшиться діафрагма з f/2.4 до f/2.2.

Примітно, що витік припускає, що ці моделі, які не належать до категорії Pro, нарешті отримають підтримку макрозйомки – функції, яка наразі відсутня в базових моделях айфонів.

За чутками, iPhone 16 Pro та Pro Max отримають дещо суттєвіші оновлення. Основна камера, швидше за все, залишиться такою ж, як і минулого року, а от надширококутна камера, як очікується, отримає значне покращення.

Роздільна здатність надширококутної камери, за чутками, збільшиться з 12-мегапікселів до 48-мегапікселів. Вона також використовуватиме піксельне розбиття для зйомки. Розмір кожного пікселя становитиме 0,7 мікрометра, що фактично створить розмір пікселя в 1,4 мікрометра при використанні режиму біннінгу. Ви також зможете знімати 48-мегапіксельні фотографії у форматі ProRaw, розробленому компанією Apple для створення високоякісних зображень.

Окрім оновлення сенсорів, цього року Apple представить новий формат фотографій JPEG-XL, а моделі Pro також підтримуватимуть запис відео у форматі 3K зі швидкістю 120 кадрів на секунду з підтримкою Dolby Vision.

Одним з найбільш очікуваних доповнень є кнопка «Захоплення» на всіх чотирьох моделях iPhone 16. Кнопка буде ємнісною за своєю природою, тобто вам не потрібно буде фізично натискати на неї, щоб запустити дію, і вона буде призначена виключно для додатків камери, підтримуючи як додатки Apple, так і сторонні опції.

Очікується, що кнопка також підтримуватиме чутливе до сили напівнатискання, що дозволить розробникам використовувати її для таких функцій, як блокування експозиції та фокусування перед зйомкою. Крім того, її ємнісна природа може дозволити їй функціонувати як трекпад.

Джерело Gizmochina

Не пропустіть