Бюджетні, але надійні: які дешеві смартфони від Xiaomi, Samsung та realme обрати в 2024 році

Багато хто вважає, що якісний смартфон не може бути дешевим. Проте з року в рік бюджетні моделі мають найбільшу популярність. Щоб зрозуміти, наскільки доступні пристрої відповідають сучасним вимогам, ми порівняли найдешевші смартфони 2024 року від провідних виробників.

У нашому огляді представлені моделі від Xiaomi, Samsung, realme, та TECNO. Всі вони мають великі екрани з роздільною здатністю HD (720p) та IPS-технологією. Однак деякі моделі позбавлені підвищеної частоти оновлення екрана, що впливає на плавність анімацій.

Ключовою характеристикою для визначення найкращого бюджетного смартфона є процесор. Деякі моделі використовують слабкі процесори і мають мінімальний обсяг оперативної пам’яті, що обмежує продуктивність пристрою. Інші пропонують кращу продуктивність, але всі використовують повільні накопичувачі стандарту eMMC 5.1.

Щодо камер, Samsung Galaxy A05 виділяється кращою якістю зйомки та наявністю стабілізації відео. Всі розглянуті моделі оснащені портом USB-C, але не підтримують NFC. Лише TECNO Spark Go 2024 пропонує стереодинаміки. Автономність у всіх моделей приблизно однакова – вони оснащені акумулятором на 5000 мАг. Однак тільки Galaxy A05 підтримує швидку зарядку 25 Вт, хоча адаптер потрібно купувати окремо.

Отже, найкращими варіантами серед бюджетних смартфонів 2024 року можна назвати TECNO Spark Go 2024 і realme NOTE 50. Ці моделі пропонують оптимальне співвідношення характеристик і ціни, чим повністю виправдовують свою вартість у бюджетному сегменті.


Не пропустіть