Українські кіберфахівці зламали сервери військово-промислових кластерів росії

Військові кібери зруйнували інфраструктуру військово-промислових кластерів російської федерації, здійснивши масштабну кібератаку, яка сколихнула всю країну. Про це повідомляє АрміяInform.

На 14 сайтах з’явилися повідомлення про те, що 80% суб’єктів російської федерації були атаковані з повітря після широкомасштабного вторгнення в Україну. Ця акція була приурочена до дня зенітно-ракетних військ рф, 8 липня.

Як стало відомо АрміяInform, протягом кількох місяців кіберфахівці виявили підприємства, організовані за «формулою Шпеєра». Ці кластери включають об’єкти, які забезпечують ремонт військової техніки, виробництво одягу та матеріалів для військових, захищені легендованими під охоронні структури воєнізованими формуваннями.

Кібератака дозволила вивантажити інформацію з внутрішніх серверів. Серед зламаних підприємств виявилися охоронні структури: «брежатый», «рубеж», «чоо московский контроль», «точка контроля». Також до списку потрапили рязанський «регионгеоснаб», що спеціалізується на виробництві синтетичних матеріалів для оборонного комплексу рф, «железный век», «кмт-техно» тощо.

«Формула Шпеєра» — це комплекс заходів для забезпечення тотальної війни, що передбачає створення розосереджених підприємств, які підтримують військово-промисловий комплекс (ВПК). Названа на честь Альберта Шпеєра, очільника Імперського міністерства військової промисловості нацистської Німеччини (1942–1945).


Не пропустіть