Skylum представив Luminar Mobile: ШІ-фоторедактор тепер доступний на всіх пристроях Apple, включаючи iPhone

Skylum, український розробник відомого у світі ШІ-фоторедактора Luminar Neo, збільшує можливості для креаторів і професійних фотографів у частині фотообробки. Компанія оновила програму Luminar for iPad, вперше розширивши її на iPhone та перейменувавши на Luminar Mobile. Вдосконалена версія додатка для редагування фотографій з ШІ-функціоналом тепер доступна для всіх користувачів iPad, iPhone та Apple Vision Pro.

За словами СЕО Skylum Івана Кутаніна, переосмислення й адаптація потужного програмного забезпечення для iPhone стала викликом, якого команда не змогла уникнути після нещодавнього запуску ШІ-фоторедактора для планшетів. “З Luminar for iPad ми створили першокласне технологічне мобільне рішення. Утім, багато людей надають перевагу інструментам постобробки фотографій насамперед у смартфонах. Тому останні кілька місяців ми працювали над тим, щоб користувачі iPhone теж отримали передові інструменти з фотоедитингу. І тепер завдяки Luminar Mobile це стало можливим: застосунок допоможе зі швидкою, зручною і головне професійною фотообробкою”, — розповів Іван Кутанін.

Luminar Mobile зберіг інноваційний та ігровий дизайн від попередньої версії застосунку. Інтерфейс програми реагує на дотики користувачів реалістичними ефектами та звуками. Наприклад, переглядаючи колекцію LUT у пошуках ідеального фільтра для своєї фотографії, можна почути ностальгічне клацання заміни плівки.

Крім того, додаток перейняв широкий набір інструментів для редагування світлин, що підійде фотографам усіх рівнів — від базових налаштувань корекції кольорів до потужних ШІ-інструментів. Приміром, функція Enhance AI покращує фотографії завдяки близько 20 вбудованим налаштуванням, Sky AI дозволяє замінити небо, Structure AI підкреслює деталі та текстури, а Relight AI збалансовує освітлення й контраст.

Апгрейд продукту не обійшовся і без нового функціоналу. Відтак Luminar Mobile отримав дві додаткові спеціалізовані ШІ-функції для портретної ретуші — Skin AI та Body AI. Власники же Apple Vision Pro зможуть редагувати фотографії у VR-середовищі з адаптованим інтерфейсом програми.

Завантажити додаток, розроблений українцями, можна в App Store. У компанії зазначили, що всім користувачам Luminar for iPad з поточною підпискою нададуть безкоштовне оновлення для Luminar Mobile, відкривши доступ до програми на iPad, iPhone та Apple Vision Pro.

Нагадаємо, Skylum — провідний інноватор у програмному забезпеченні для редагування фотографій і компанія, що стоїть за відзначеною нагородами програмою Luminar Neo. Цей фоторедактор, зокрема, отримав нагороди TIPA 2022, TIPA 2023 та TIPA 2024 у категорії Best Imaging Software for Photography Enthusiasts.


Не пропустіть