Dell атаковано хакерами: викрадено особисті дані 49 мільйонів клієнтів компанії

Компанія Dell розпочала надсилання електронних листів з повідомленням про порушення безпеки даних приблизно 49 мільйонів осіб, чиї дані, як здається, були вкрадені в результаті останньої кібератаки.

Серед інформації, яка потрапила у руки зловмисників, — імена людей, поштові адреси, а також інформація про обладнання та замовлення від Dell, така як сервісні теги, опис товару, дати замовлень та різні дані про гарантії.

“Ми зараз розслідуємо інцидент, що стосується порталу Dell, в якому міститься база даних з обмеженими типами інформації про клієнтів, що стосується покупок у Dell,” — зазначила компанія у листі-повідомленні. “Ми вважаємо, що для наших клієнтів ризик незначний, враховуючи тип інформації, яка була викрадена.”

Dell сповістила відповідні органи влади та залучила експертів з кібербезпеки для оцінки масштабів проблеми. Поки що невідомо, чи це була проста крадіжка даних, чи спроба вимагання викупу.

Хоча фінансова і платіжна інформація, електронні адреси та номери телефонів не були вкрадені під час цієї атаки, існує ризик фішингу, а також серйозних атак з використанням шкідливих програм і вимагання викупу. Таке вже ставалося у минулому.

Одночасно існує ризик того, що невідомі вже придбали викрадену базу даних у темній мережі.

Оскільки інформація, ймовірно, вже була отримана, якщо ви є клієнтом Dell, який купував обладнання з 2017 по 2024 рік, буде розумним бути особливо обережними при будь-якій комунікації, яка намагається виглядати як та, що йде від компанії, особливо якщо ви отримаєте її в поштовій скриньці.

Джерело TechRadar

Не пропустіть