Відключаємо всю рекламу в смартфонах Xiaomi та Poco

Смартфони від компанії Xiaomi мають безліч переваг, у тому числі пов’язаних із ціною гаджетів. Однак китайські виробники вирішили знижувати вартість за допомогою хитрого інструменту реклами. Банери, що спливають вікна в системі та фірмових додатках можуть не тільки дратувати, а й витрачають інтернет-трафік, а ще розряджають батарею.

Купуючи смартфон Xiaomi, Poco і Redmi, досвідчені користувачі відразу відключають рекламні інструменти. Розповідаємо як це зробити на будь-якому пристрої від китайського бренду.

Забираємо рекламу у стандартних налаштуваннях

Насамперед слід відключити загальну рекламу, яка закладена у смартфоні у базових налаштуваннях. Для цього потрібно виконати такі дії:

  • Переходимо до розділу «Налаштування» та вибираємо підпункт «Паролі». Далі потрібно знайти підрозділ «Доступ до особистих даних».
  • Відкривається повний список програм смартфона, де потрібно деактивувати функцію MSA.

Справа в тому, що ця дивна функція відповідає за показ реклами на рівні системи. Розумні алгоритми контролюють дії користувача та підбирають рекламу для показу.

Далі переходимо в «Налаштування» та «Додатки», де потрібно вибрати «Всі додатки» та увійти в меню налаштувань. У цьому розділі потрібно вимкнути хитру функцію «Отримувати рекомендації». Повертаємося на «Робочий стіл» та відкриваємо розділ меню, де потрібно знайти та вимкнути функцію «Показувати пропозиції».

Порада. Рекомендуємо заглянути в меню “Паролі та безпека”, де в налаштуваннях є функція “Рекламні служби”. Повністю реклама не відключається, але пристрій не збиратиме інформацію для її показу.

Остання рекламна настройка прихована до програми «Теми». Відкриваємо його та знаходимо меню в особистому кабінеті (верхня частина екрану). Тут ви знайдете функцію “Показувати рекламу”, яку потрібно вимкнути.

Деактивуємо решту реклами у Xiaomi

Багато вбудованих програм Xiaomi не можна повністю вимкнути. При цьому вони часто показують настирливу рекламу. Наприклад, у стандартному додатку Музика прихована реклама в налаштуваннях.

Також є вбудована реклама у програмі Mi Відео. Його можна деактивувати повністю або вимкнути показ рекомендацій у налаштуваннях: “Персональні рекомендації”. Враховуємо, що функція відключається лише на три місяці.

Розробники вбудували рекламу навіть у стандартний “Провідник”. Вимкнути її можна через налаштування програми, де потрібно знайти підрозділ «Інформація». Там буде знаходитись функція «Отримувати рекомендації», яку слід вимкнути.


Не пропустіть