Огляд Lenovo Legion Slim 7 (15ACH6) – легкий, але дуже потужний ігровий ноутбук

Компанія Lenovo входить в число лідерів на ринку ноутбуків, і пропонує найбільш різноманітні рішення – як компактні ультрабуки, так і громіздкі ігрові рішення. Щоправда, для пересічного користувача бажаним варіантом завжди є рішення, яке включає найкраще з двох світів – портативність, що дозволить без проблем транспортувати ноутбук, та продуктивність, що дозволить грати у останні новинки та працювати у важких програмах.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

На щастя, на ринку є рішення, що дають таке ідеальне поєднання, і одне з них нам вдалося протестувати. Мова про Lenovo Legion Slim 7 15ACH6 (82K80083US) – ноутбук, який важить менше двох кілограмів, і при цьому пропонує дуже хорошу продуктивність. На папері перелік характеристик, враховуючи габарити, виглядає дуже достойно, і ціна при цьому на цілком адекватному рівні, тому варто розібратися, чи вартий Legion Slim 7 нашої уваги.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

Характеристики Lenovo Legion Slim 7:

  • Дисплей: IPS 15.6”, 1920 x 1080 пікселів, 165 Гц, 100% sRGB, HDR10, Dolby Vision, NVIDIA G-Sync
  • Процесор: AMD Ryzen 7 5800H
  • Відеокарта: NVIDIA GeForce RTX 3060 6 ГБ GDDR6
  • Оперативна пам’ять: 16 ГБ DDR4 3200 МГц
  • Внутрішня пам’ять: SSD M.2 512 ГБ
  • Роз’єми: USB-A 3.2 Gen 2 (2 шт.), USB-C 3.2 Gen 2 (2 шт.), SD-кардрідер
  • Бездротові стандарти: Wi-Fi 6 (802.11ax), Bluetooth 5.1
  • Фішки: стереодинаміки Harman, сканер відбитків пальців, RGB-підсвітка
  • Автономність: акумулятор об’ємом 71 Вт/г, швидка зарядка по USB-C (USB Power Delivery)

Дизайн та габарити

Модель отримала сучасний та стильний дизайн: корпус досить тонкий, легкий, рамки довкола дисплея тонкі. Варто зазначити, що оскільки рамки довкола дисплея дуже тонкі, для фронтальної камери використовується окремо виділений виступ зверху, який не зменшує корисну площу дисплея, як це робить виступ у MacBook Pro 2021. Варто зазначити, що дизайн, незважаючи на ігрове спрямування, строгий та мінімалістичний.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

Особливістю модельного ряду Legion є кріплення кришки, яке ближче до клавіатури, а не до краю нижньої частини корпусу. На кришці є вертикальний логотип Legion з підсвіткою, який виглядає досить стильно та мінімалістично. Знизу досить велика перфорація для пропуску повітря, а також великі гумові вставки для міцної фіксації. Стереодинаміки також розташовані на нижній панелі ноутбука – словом, все для ідеального використання саме за столом.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

Як вже згадувалось, однією з головних фішок ноутбука є легкість – і так, це дуже добре відчувається, особливо на контрасті з іншими ігровими рішеннями. Загалом, Lenovo Legion Slim 7 важить так само, як багато офісних рішень з діагоналлю 15.6 дюйма, і в плані транспортування це один з найкращих ігрових ноутбуків з такою діагоналлю. Товщина складає 19 мм, що також є цілком адекватним показником.

Дисплей

У нашій конфігурації Lenovo Legion Slim 7 використовується IPS-дисплей з діагоналлю 15.6 дюйма, роздільною здатністю FullHD та частотою оновлення 165 Гц. По суті, такий варіант ніяк по-іншому, ніж ідеальним для геймерського ноутбука, не назвеш. І йому вдалося здивувати не лише цифрами, але й практичним користувацьким досвідом.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

Тут використовується IPS-матриця з дуже високою частотою оновлення, що одразу помітно – все дуже і дуже плавно. Зрозуміло, що на максимальний фреймрейт варто розраховувати, в основному, тільки у кіберспортивних дисциплінах, оскільки відеоадаптер тут далеко не флагманський. Роздільна здатність хоч і відносно невисока, але через високу частоту оновлення є найбільш оптимальним варіантом між хорошою картинкою і адекватною автономністю.

Кольороперадача тут цілком пристойна, екран цілком підійде для робочих та мультимедійних задач (не варто забувати про підтримку HDR10 та Dolby Vision). Варто зазначити, що яскравість тут відносно невисока – 300 ніт, але цього цілком достатньо у приміщенні з середнім освітленням. В цілому, подібні рішення і так не особливо передбачають роботу на вулиці, але при бажанні можна зробити і це, але при прямому падінні сонячних променів явно буде некомфортно.

Апаратне забезпечення

За роботу Lenovo Legion Slim 7 у нашій конфігурації відповідальний справжній збір ринку процесорів для ноутбуків – AMD Ryzen 7 5800H, який має демонструє один з найкращих для теплопакету 45W рівень продуктивності. Цей восьмиядерний процесор показує себе ідеально як у робочих задачах, так і в іграх, і явно має потенціал на роки вперед. Зараз Ryzen 7 5800H можна назвати якщо не найкращим, то одним з найкращих процесорів на ринку ноутбуків за сукупністю характеристик.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

За графічну складову відповідальна відеокарта NVIDIA GeForce RTX 3060, добре знайома всім поціновувачам новинок ігрової індустрії. Хоча, як вже зазначалося, для повного розкриття частоти оновлення частоти дисплея Legion Slim 7 краще підходять старі проекти чи кіберспортивні дисципліни, цій відеокарті під силу запуск усіх новинок на максимальних налаштуваннях графіки при адекватному фреймрейті.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

Об’єм оперативної пам’яті у нашому випадку складає 16 ГБ, і тут все без сюрпризів – її вистачає для будь-яких ігрових та для більшості робочих задач. У випадку, якщо початкового об’єму виявиться мало, є можливість розширення до 24 ГБ (вставивши планку у вільний слот). З SSD ситуація схожа – вже є встановлений NVMe SD M.2 об’ємом 512 ГБ, і при потребі є можливість встановити додатковий SSD у вільний роз’єм. І оперативна, і внутрішня пам’ять демонструють хороші швидкості в тестах.

Роз’єми та інтерфейси

Що приємно, в Legion Slim 7 не найбільший, але, в цілому, достатній набір інтерфейсів: тут і два USB-C 3.2 Gen 2, так і два USB-C 3.2 Gen 2 з підтримкою підключення зовнішніх моніторів через інтерфейс DisplayPort (що буде корисно, у першу чергу, для робочих цілей). Крім цього, модель отримала SD-кардрідер та мініджек 3.5 міліметра.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

В плані бездротових стандартів все досить пристойно – є підтримка Wi-Fi 6 (802.11ax) – найшвидшого стандарту на даний момент, а також Bluetooth 5.1, який також відноситься до актуальних поколінь Bluetooth, хоч і не є найновішим. Швидкостей цілком вистачає для всіх задач, хоча тут багато може залежати не лише від ноутбука.

Автономність та фішки

За автономність відповідальний акумулятор об’ємом 71 Вт/год, що здатний забезпечити досить непоганий рівень автономності, як для ігрового ноутбука – близько 7-8 годин у змішаному режимі використання. Варто зазначити, що у ноутбука є підтримка швидкої зарядки, яка забезпечує декілька годин роботи в змішаному режимі за 15 хвилин зарядки.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

Клавіатури Lenovo добре відомі усім, хто хоч раз стикався з ноутбуками компанії. Клавіатура Lenovo Legion Slim 7 має характерну форму та хід клавіш, і добре підходить як для ігор, так і для робочих задач. Трекпад зміщений вліво, досить великий, але ігровий ноутбук у більшості випадків використовується з мишкою, тому він у більшості не грає ролі. Тим не менше, при потребі він виконує свою функцію. Варто зазначити, що у клавіатури є підсвітка.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

Модель оснащена стереодинаміками Harman, які демонструють непоганий рівень звуку, але нічого надзвичайного очікувати не варто. Сканер відбитків пальців розташований у великій круглій кнопці ввімкнення, і особливо важливо, що ця кнопка винесена за межі ряду F-клавіш. Для більшості налаштувань використовується ПЗ Lenovo Vantage. Варто також згадати про можливість вибирати пресети у програмі Dolby Vision, а також контролю параметрів мережевого підключення через програму Killer.

Огляд Lenovo Legion Slim 7 (фото itsider.com.ua)

Висновки

Lenovo Legion Slim 7 – це компактне ігрове рішення, що має достатньо тонкий та легкий стильний корпус, але при цьому оснащене потужним апаратним забезпеченням. Як процесор, так і відеокарта мають вражаючу потужність, і добре підходять як для ігрових, так і для професійних задач, а екран демонструє справді крутий, як для ігрового ноутбука, рівень.

До недоліків моделі при бажанні можна віднести невеликий набір портів, але для більшості сценаріїв використання він цілком достатній. Крім цього, тут явно не рекордна автономність, але слід розуміти, що для такого потужного заліза в настільки компактному корпусі вона все одно вражаюча. У підсумку, якщо вам потрібен компактний ігровий ноутбук з практично ідеальним співвідношенням габаритів до продуктивності, Lenovo Legion Slim 7 (15ACH6) сміливо можна рекомендувати, як варіант для покупки.


Не пропустіть