iPhone 14 отримає серйозні зміни в дизайні – розкрито подробиці

У Мережі з’явилися дані про те, що компанія Apple останні декілька років підряд не відмовляється від вирзіу зверху дисплея у iPhone, оскільки немає більш безпечного та ефективного способу розблокування, ніж Face ID. Тим не менше, стало відомо, що iPhone 14 отримає краще рішення – компанія вже має патент на розміщення піддисплейного сенсора.

У патенті сказано, що iPhone 14 зможе приймати спрямоване світло, яке проходить через екран, причому датчик зображення буде розміщений під ним. Цю технологію можна застосувати до будь-якого датчика, у тому числі до датчика освітлення, структурованого світла, сканера відбитків пальців та розпізнавання обличчя.

Для нормальної роботи систем сканування Touch ID та Face ID щільність пікселів у певній області екрана буде нижчою, ніж у решті дисплея. Також слід звернути увагу на те, що у патенті описано, що показник PPI буде нижчим лише під час використання системи датчиків Touch ID/Face ID, а решту часу щільність пікселів буде такою самою, як і по всьому екрану.

Очікується, що Apple офіційно презентує новий модельний ряд iPhone 13 вже у вересні цього року. Щоправда, систему датчиків Face ID, як і виріз під неї зверху дисплея, у цьому поколінні не заберуть, але зменшать. Усі моделі iPhone 13 повинні отримати підтримку роботи в мережах п’ятого покоління, флагманський чіпсет Apple A15 та багато іншого.


Не пропустіть