iOS 14.5 змінить роботу браузера Apple

Бета-версія iOS 14.5 направляє трафік безпечного перегляду в Safari через сервер Apple, а не Google.

Починаючи з iOS і iPadOS 14.5, Apple буде пропускати трафік браузера Safari через свої власні сервери замість того, щоб покладатися на Google. Так компанія хоче обмежити кількість особистих даних користувачів, до яких Google отримує доступ.

Safari на мобільних платформах Apple містить вбудовану функцію під назвою «Попередження про шахрайські сайти». За словами Apple, під час її використання Safari попереджає користувачів про те, що веб-сайт, який вони відвідують, намагається вкрасти їхні особисті дані. Для надання цієї функції Apple покладається на сервіс Безпечний перегляд Google, який містить базу даних потенційно шкідливих веб-сайтів.

Ось як це працює: Google відправляє Safari список хешированих префіксів URL-адрес, визначених як шкідливі, а потім Safari перевіряє всі відвідувані користувачем сайти, звіряючи їх зі списком Google. Будь-який збіг змусить Safari запросити у Google повне URL-посилання. При цьому Google не може отримати інформацію про те, яку конкретну URL-адресу намагається відвідати користувач. Однак пошуковий гігант може збирати IP-адреси пристроїв, що використовують його сервіс через Safari. Тепер бета-версія iOS 14.5 це змінить.

За словами керівника відділу розробки WebKit, Apple тепер буде надавати функцію Безпечний перегляд через свої власні сервери, а не покладатися на сервери Google, щоб обмежити ризик витоку даних користувачів.

Крім того, розробники додали в систему функцію Apple Tracking Transparency — вона вимагає, щоб програми запитували у користувачів дозвіл, перш ніж вони зможуть відстежувати їхні дії в інших додатках і на веб-сайтах.

Джерело engadget

Не пропустіть