У 2021 ми побачимо смартфони зі зарядками 200W+

Якщо розвиток акумуляторів у смартфонах не настільки стрімкий, як того хотілося б, то от альтернативний спосіб цієї проблеми у вигляді швидкої зарядки останнім часом дуже стрімко розвивається. Буквально у 2018 році флагманською потужністю вважалася 30-40W, а от зараз, буквально за останній рік відбувся скачок від 65W до 120W. Це означає, що буквально за півгодини, а то й за менший проміжок часу можна зарядити сучасний флагманський смартфон, як Xiaomi Mi 10 Ultra.

Тим часом швидка зарядка потужністю 30-40W вже стає звичайною навіть у ціновому сегменті до 400 доларів. Смартфони Xiaomi, Huawei та інших компаній навіть за ціну, близьку до 250 доларів, вже підтримують швидку зарядку потужністю більше 20W, а ще буквально кілька років тому цей стандарт вважався швидким.

Зараз видання Android Authority з посиланням на інсайдера опублікувало інформацію про те, що вже у 2021 році ми побачимо нові флагманські зарядки з потужністю понад 200W. Нагадаємо, що на даний момент про таку швидку зарядку заявила лише компанія Huawei, але й у неї на даний момент рекордним показником є швидка зарядка потужністю 66W, встановлена у флагманському модельному ряді Huawei Mate 40.

Насправді швидка зарядка потужністю 120W у Xiaomi Mi 10 Ultra показує себе не особливо стабільно, та й інші виробники поки не презентували свої смартфони з цією технологією, тому не варто очікувати 200W наступного року, як щось надзвичайне. Набагато краще придивитися до нових рішень зі швидкої зарядкою потужністю близько 50W, адже наступного року виробники смартфонів мають довести цю технологію до хорошого стану, завдяки чому вона повністю безпечною для акумулятора та матиме добре продуману систему охолодження.


Не пропустіть