Представлене скло Gorilla Glass Victus – тепер можна не хвилюватися за смартфон

Воно у два рази стійкіше до подряпин у порівнянні з Gorilla Glass 6 і може витримати падіння з висоти майже 2 м.

Наступний флагманський смартфон Samsung або iPhone може використовувати саме міцне захисне скло, яке коли-небудь створювала Corning. Вчора, 23 липня, компанія представила Gorilla Glass Victus – захисне скло нового покоління, яке може не тільки витримати падіння з висоти майже два метри, а й вперше за шість років пропонує покращений захист від подряпин.

Мало кому відомо, що Corning не вносила ніяких змін в свої скельця щодо захисту від подряпин з того часу, коли було представлено Gorilla Glass 3 (2014 рік). Більш того, як показують деякі тести, четверте покоління Gorilla Glass в цьому плані було навіть гірше від третього. Зараз компанія стверджує, що зробила величезний крок у цьому напрямку.

Відразу варто відзначити, що Gorilla Glass Victus не відноситься до сьомого покоління захисного скла компанії. Це окрема модель, яка в два рази стійкіше до подряпин у порівнянні з Gorilla Glass 6 і в чотири рази перевершує аналогічні вироби конкурентів. Крім того, таке скло здатне запобігти пошкодженням дисплея смартфона при падінні з висоти до двох метрів. Це на 40 см більше, ніж у Gorilla Glass 6. Тобто за чотири роки компанія прийшла до того, що висота «виживання» смартфона досягла зростання найвищої людини. Компанія також стверджує, що поліпшила захист від повторних падінь, і Gorilla Glass Victus в середньому може витримати до 20 падінь з висоти 1 м.

Проте Corning визнає, що деякі матеріали і частки все ж можуть подряпати нове скло, тому його не можна вважати панацеєю. Віце-президент компанії Джеймін Амін (Jaymin Amin) сказав, що це неминуче з будь-яким склом, але у випадку з Victus така ймовірність зменшується.

Samsung буде першим, хто почне використовувати Gorilla Glass Victus в своїх смартфонах. За ним підуть і інші виробники, які вже проявили інтерес до новинки. Corning натякає на преміальну ціну для нового захисного скла, проте компанія впевнена, що на кінцевій вартості пристроїв це не повинно позначитися.


Не пропустіть