Новий стандарт: у 2021 році батареї і зарядка вийдуть на зовсім інший рівень

На мобільному ринку назріває новий тренд. Тепер виробники смартфонів міряються, у кого з них зарядка швидше.

У липні відразу кілька виробників представили надшвидку зарядку для смартфонів. Спочатку iQOO, суббренд китайської компанії Vivo, показав технологію швидкої зарядки на 120 Вт, а потім OPPO і Realme анонсували власні рішення потужністю 125 Вт. Перші смартфони з підтримкою такої зарядки з’являться вже в цьому році, а в наступному стануть мейнстримом.

Популярний китайський інсайдер Digital Chat Station вважає, що вже в першому кварталі 2021 році акумулятори на 5000 мАг і підтримка технології швидкої зарядки потужністю понад 100 Вт стануть нормою для смартфонів. Нібито завдяки супершвидкій зарядці виробники смартфонів зможуть збільшити ємність батареї, залишивши час зарядки на колишньому рівні або навіть скоротивши. І для багатьох покупців наявність такої функції, як швидка зарядка, стане вирішальним фактором при виборі нового смартфона.

Варто відзначити, що зараз головне питання, яке цікавить багатьох, полягає в тому, як відіб’ється швидка зарядка на 100 Вт і більше на стан акумулятора. До тих пір, поки на ринку не з’являться смартфони з такою функцією, не можна з упевненістю сказати, що нові технології безпечні для батареї і не призводять до її передчасного зносу.


Не пропустіть