Facebook перевірить алгоритми своєї соцмережі на расизм

Facebook формує нові внутрішні команди, які будуть перевіряти соціальну мережу і Instagram на предмет расової упередженості, зокрема, на предмет того, чи впливають алгоритми соцмережі, навчені з допомогою штучного інтелекту, на чорношкірих, латиноамериканців та інші «недопредставлені» групи. Команді буде «поставлена задача забезпечити чесність і справедливий розвиток продукту».

«Рух за расове правосуддя — це важливий момент для нашої компанії. Будь-яке зміщення в сторону в наших системах і політиці суперечить тому, що на платформах кожен може виразити себе, — заявив Вишал Шах, віце-президент з продуктів Instagram, в заяві, переданій The Verge. Хоча ми завжди працюємо над створенням більш справедливого досвіду, ми докладаємо додаткових зусиль для продовження цього прогресу — від створення групи, яка буде займатися питаннями рівності в Instagram до Ради з інклюзивних продуктів Facebook».

У компанії підтвердили, що для проведення аналізу роботи алгоритмів в Facebook і Instagram будуть сформовані спеціальні комісії, в які , зокрема, увійдуть представники об’єднань для захисту прав чорношкірих. Вони порівняють обробку даних для користувачів з різних груп: з числа білих, чорношкірих і іспаномовних жителів США.

У випадку вияву будь-яких елементів дискримінації, в компанії ухвалять відповідні заходи.

Джерело TheVerge

Не пропустіть