Gmail отримає редизайн в стилі корпоративного месенджера Slack

Зміни з'являться для користувачів G Suite в кінці поточного року.

У Google є звичка оголошувати про зміни після їх витоку. Цей раз не став винятком — після того, як інформація про редизайн Gmail витекла в мережу, компанія офіційно представила його для бізнес-користувачів G Suite. Додаток вже не стільки Gmail, скільки уніфіковане місце для всіх комунікаційних платформ Google: Gmail, Chat, Rooms і Meet.

«Ми інтегруємо ключові інструменти: відео, чат, електронну пошту, файли і завдання, і вдосконалюємо їх, щоб вам було легше контролювати те, що відбувається, де б ви не знаходилися», — повідомили в офіційному блозі Google Cloud.

У десктопной версії Gmail вже вбудований Google Chat — тепер вести бесіди в ньому можна буде і з мобільних додатків Gmail для iOS і Android. У самих чатах з’явиться можливість швидкого доступу до документів та інших файлів в хмарному сервісі Google Drive, а також інструмент для створення бесід з користувачами з інших компаній. Подібну альтернативу електронній пошті нещодавно анонсував Slack.

Користувачі також отримають можливість пересилати чати одним листом у вхідних повідомленнях, здійснювати пошук в чатах не залишаючи Gmail, встановлювати статус “не турбувати” тощо.

Крім цього, розробники планують додати в Gmail можливість групового відеодзвінка Google Meet в режимі “картинка-в-картинці”. Дзвонити також можна буде прямісінько з документів Google Docs.

Оновлена ​​версія програми стане доступна в якості попереднього перегляду для користувачів G Suite цього тижня, а поширять її серед всіх клієнтів G Suite в кінці цього року. Що стосується звичайної версії Gmail, здається, що в короткостроковій перспективі мало що зміниться.

Джерело TheVerge

Не пропустіть