Вхід з Apple викликає деякі проблеми для розробників додатків

Крайній термін для реалізації нових можливостей єдиного входу Apple серед уразливих додатків вже пройшов. Анонсована в середині 2019 року система отримала високу оцінку за реалізацію, орієнтовану на конфіденційність. Особливо якщо порівнювати з тим, що Facebook і Google пропонували в додатках і сервісах протягом багатьох років. Однак розглянувши гідності входу в систему за допомогою Apple, розробники все ж вирішили відмовитися від неї.

Вхід в систему за допомогою Apple дозволяє користувачам приховувати свою адресу електронної пошти під час реєстрації і входу в додаток для iOS або Mac. Все, що побачить додаток або розробник, — випадкову адресу електронної пошти, прив’язану до цього облікового запису. Це робиться для захисту користувача від можливих зловживань з боку третіх осіб або самих розробників. Однак, за словами розробників програми AnyList, це створює головний біль як для користувачів, так і самих розробників.

Все тому що люди просто не пам’ятають, яку систему входу вони використовували для створення свого облікового запису. Це створює проблему того, що користувач може відправляти питання або скарги розробникам через додаток і отримувати відповіді на іншу поштову адресу. Користувачі, звісно, можуть змінити адресу, куди пересилаються електронні листи, але вони можуть навіть не знати про цю опцію, якщо не шукатимуть її.

Це також викликає проблему для додатків і сервісів, які використовують електронну пошту для обміну контентом — наприклад списки покупок, оскільки користувачам доведеться шукати цей випадково згенерований лист.

Розробники AnyList згодні з тим, що конфіденційність — це фундаментальне право людини, і розуміють, що опція «Приховати мою електронну пошту» при вході в систему Apple має благі наміри. Однак через проблеми для користувачів, техпідтримки і розробників компанія AnyList все ж прийняла рішення відмовитися від системи.

Джерело slashgear

Не пропустіть