3D-друковані стейки на рослинній основі можуть з’явитися наступного року
Ці стейки обіцяють імітувати текстуру м'яса краще, ніж інші рослинні альтернативи.
Ізраїльський стартап під назвою Redefine Meat створив “прокачену” рослинну альтернативу м’яса. Новатори просунулися далі, використовуючи технологію 3D-друку для відтворення стейків з рослин. За повідомленням Reuters, Redefine Meat запустить технологію 3D-друку для виробництва реалістичних стейків з використанням рослинних інгредієнтів вже наступного року.
Навіщо використовувати 3D-принтери для виробництва штучного м’яса, запитаєте ви? Технологія необхідна для імітації м’язової структури справжнього м’яса, в ідеалі пропонуючи більш реалістичну текстуру, яка повинна привернути увагу шанувальників їжі тваринного походження. За словами генерального директора компанії Ешара Бен-Шітріта в заяві Reuters, машини будуть виробляти близько 44 фунтів м’яса щогодини в наступному році, і ця цифра з часом буде зростати.
“Фейкові” стейки стануть доступними в ресторанах, а потім їх виробництво і поширення збільшиться. За умови, що все піде за планом, ми можемо очікувати, що Redefine Meat почне випускати свою продукцію дистриб’юторам м’яса наступного року.