Платні акаунти Zoom отримають надійне шифрування для дзвінків

Zoom додасть більш надійне шифрування до відеодзвінків для користувачів, які платять за послуги. Чи отримають опцію коли-небудь некомерційні користувачі, неясно.

«Підхід Zoom до наскрізного шифрування в значній мірі знаходиться на стадії розробки — від усього нашого проекту криптографічного дизайну, який був опублікований минулого тижня, до наших постійних дискусій щодо того, до яких клієнтах він буде застосовуватися», — заявив представник компанії виданню The Verge.

Подібні заходи дозволять виключити витік інформації, обговорюваної в ході відеоконференції. Однак агентство Reuters повідомило, що більш надійне шифрування також не дозволить командам безпеки Zoom приєднатися до дзвінків, щоб допомогти клієнтам в режимі реального часу.

Платформа відеоконференцзв’язку придбала популярність під час пандемії коронавірусу, але в ній виявлено безліч проблем безпеки — зокрема, Zoombombing, суть якого полягає в тому, що непроханий гість може приєднатися до відеодзвінка і перервати його різним шокуючим контентом.

Джерело TheVerge

Не пропустіть