TikTok звинуватили у порушенні прав дітей

На платформі (все ще) опубліковані відео користувачів, яким не виповнилося 13 років.

Група захисників конфіденційності дітей подала скаргу на TikTok в Федеральну торгову комісію, стверджуючи, що відеододаток порушив угоду про захист дітей. Згідно з нею, представники сервісу обіцяли усунути порушення законодавства про конфіденційність дітей онлайн, за які TikTok раніше призначили штраф у 5,7 млн ​​доларів.

В лютому минулого року платформа TikTok виплатила FTC штраф за звинувачення в тому, що більш рання версія його додатку, Musical.ly, порушила Закон про захист конфіденційності дітей в Інтернеті (COPPA), дозволивши користувачам молодше 13 років зареєструватися без згоди батьків. Відповідно до умов угоди TikTok погодилася видалити всі відео, раніше завантажені будь-ким у віці до 13 років.

Але коаліція захисників конфіденційності, очолювана Центром цифрової демократії і кампанією за вільне від торгівлі дитинство, виявила, що відео з 2016 року, опубліковані дітьми віком до 13 років, все ще знаходяться в додатку.

Представники TikTok заявили, що компанія «серйозно відноситься до недоторканності приватного життя» і зробить все, щоб TikTok «залишився безпечним і цікавим співтовариством для користувачів».

Джерело TheVerge

Не пропустіть