Павло Дуров оголосив про припинення розробки блокчейн-платформи TON

Telegram оголошує про вихід зі своєї дочірньої компанії Telegram Open Network (TON), що спеціалізується на криптографії. Причини такого рішення Павло Дуров, творець месенджера Telegram, пояснив у своєму блозі.

Павло Дуров пояснив закриття проекту TON рішенням американської влади, яка заборонила громадянам США інвестувати в проект. Крім того, рішення суду заборонило компанії продавати криптовалюту Gram, яка повинна була використовуватися всередині блокчейн-платформи.

«Активна участь Telegram в TON закінчена», — написав Дуров. «Ви можете побачити, чи, можливо, вже бачили сайти, які використовують моє ім’я, бренд Telegram або абревіатуру «TON» для просування своїх проектів. Не довіряйте їм ваші гроші або дані».

Дуров відзначив, що продаж Gram був заборонений не тільки в США, але і у всьому світі: суд вирішив, що після запуску TON американські громадяни можуть знайти альтернативний спосіб отримати доступ до платформи, і щоб запобігти цьому, американська влада заборонили Gram всюди, навіть якщо інші країни не були проти проекту.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Комісія з цінних паперів і бірж США наказала Telegram припинити продаж криптовалюти після того, як їй не вдалося зареєструвати достроковий продаж токенів на суму 1,7 мільярда доларів до запуску мережі. Дуров виступив проти постанови, стверджуючи, що американські суди не повинні мати можливості зупинити продаж криптовалюти за межами США.

 

Джерело TheVerge

Не пропустіть