Windows 10 тепер працюватиме швидше на пристроях з HDD

З оновленням від травня 2020 року Microsoft нарешті вносить зміни, які прискорять роботу Windows 10 на деяких пристроях. Мова йде про пристрої, обладнані жорстким диском — пристроєм зберігання даних старого покоління, яке, як правило, повільніше, ніж обладнання SSD.

Жорсткі диски більші, ніж твердотілі накопичувачі, і набагато повільніші для процесів читання і запису. В результаті, якщо ви запустите процес, який інтенсивно використовує диск, ваш комп’ютер, ймовірно, працюватиме повільніше. Процес пошуку у Windows займає багато місця на диску, і цикл індексації може призвести до збільшення навантаження на системний диск. Розробники додали нову технологію, яка має вирішити цю проблему та зменшити навантаження на всю систему. Тобто процес буде запускатися лише тоді, коли користувач не навантажує ПК по максимуму, і актуальна продуктивність не є критичною.

Розробники впевнені, що це рішення дозволить значно збільшити швидкість роботи Windows 10 на пристроях з HDD. Власники SSD-диску навряд-чи помітять поліпшення, оскільки він і так він виконує дії значно швидше за HDD.

Windows 10 (2004) вже тестується учасниками інсайдерської програми Microsoft. Реліз загальнодоступного апдейту відбудеться наступного місяця.

Джерело windowslatest

Не пропустіть