Sony випускає разом PlayStation 5 і PlayStation 5 Pro

Інтерес людей по всьому світу до відеоігор стрімко зростає, і далеко не всім хочеться використовувати комп’ютери через фактичну складності їх освоєння, адже необхідно розбиратися з драйверами, оновлювати ОС і здійснювати інші дії, щоб просто грати у відеоігри. Саме тому безліч людей роблять вибір на користь консолей. Проте, доступні зараз у продажу моделі ігрових приставок вже досить сильно застаріли, тому весь світ чекає на вихід PlayStation 5 і PlayStation 5 Pro від японської корпорації Sony.

За словами японського журналіста Сендза Нісікава, який раніше вже неодноразово повідомляв достовірну інформацію, японська корпорація спочатку збиралася випустити тільки одну PS5 в кінці 2020 року, проте через вимушені обставини їй довелося відмовитися від такої задумки. Виною всьому стало те, що для забезпечення підтримки 4K Ultra HD (3840 на 2160 пікселів) при частоті 60 кадрів в секунду необхідно потужне технічне оснащення, а вартість такого дуже висока для звичайної приставки, щоб на неї можна було встановити привабливий для більшості людей цінник. У підсумку, як наслідок, даний виробник електроніки вирішив створити відразу дві моделі, одна з яких є простою, а інша більш потужна.

Повідомляється, що звичайна ігрова приставка Sony PlayStation 5 буде продаватися в магазинах за $500, тобто її покупка обійдеться в скромну за сучасними мірками суму. Всі її покупці можуть розраховувати на підтримку ігор в роздільній здатності Full HD (1080p) при частоті 60 кадрів в секунду, а також на підтримку всіх сучасних технологій, в тому числі на трасування променів на базі архітектури RDNA 2 від AMD, на динамічне освітлення HDR останнього покоління, на флеш-пам’ять зі швидкістю передачі даних понад 3000 МБ/с, а також на ряд інших особливостей, зустріти все з яких також стане можливим в старших моделях, тобто в консолі PlayStation 5 Pro, оснащеної більш потужним технічним оснащенням.

Флагманська модель запропонує підтримку 4K UHD (2160p) в іграх за рахунок більш потужного технічного оснащення, проте і її покупка обійдеться в $1000. Як запевняє даний журналіст, обидві новинки вже були створені і випущені Sony у вигляді передсерійних зразків, а доступ до таких надали як співробітникам компанії, так і її партнерам, тобто розробникам. Піти на такий крок треба було заради того, щоб обидві новинки зуміли в повній мірі протестувати до їх запуску в продаж, поліпшивши серійні остаточні зразки.


Не пропустіть