Facebook вніс зміни до стрічки новин

Щоб боротися з дезінформацією про коронавірус.

Facebook продовжує боротися з дезінформацією про коронавірус. Соціальна мережа оголосила, що буде безпосередньо попереджати користувачів, які піддаються помилковому “коронавірусному” контенту. Починаючи з сьогоднішнього дня, платформа почне відображати повідомлення в новинних стрічках тих, хто натиснув “мені подобається”, відреагував або прокоментував «шкідливу дезінформацію про COVID-19».

Згідно Facebook, ці повідомлення будуть повідомляти користувачів, що та чи інша інформація про коронавірус є фейком. Серед такого контенту будуть міфи, які Всесвітня організація охорони здоров’я визнала помилковими, і контент, який соціальна мережа видалила «за заподіяння неминучої фізичної шкоди».

Оновлення вийшло у відповідь на повідомлення некомерційної групи Avaaz, яка назвала сайт «епіцентром дезінформації щодо коронавірусу». У повідомленні Avaaz посилалася на численні пости, які містять небезпечні поради щодо здоров’я і підроблених ліків. Компанія ж повідомила, що за останні тижні вона видалила «сотні тисяч постів з дезінформацією». А для контенту, який Facebook не видаляє, опублікували статистику, яка передбачає, що ярлики з попередженням працюють: коли користувачі бачать їх, вони не переходять читати статтю повністю в 95% випадків.

Джерело Fobes

Не пропустіть