Zoom дозволить передплатникам обирати, з якого дата-центру направлятимуться їх дзвінки

Користувачі, які не платять за використання додатку, не можуть змінити свій регіон.

Через кілька годин після того, як дослідники з Citizen Lab повідомили, що деякі дзвінки Zoom передавалися через Китай, платформа для відеоконференцій принесла вибачення і частково пояснила ситуацію.

Як було зазначено раніше цього тижня, Zoom взагалі не використовує технологію шифрування, незважаючи на більш ранні заяви компанії, що означає, Zoom все ж контролює ключі шифрування і може отримувати доступ до вмісту дзвінків своїх клієнтів. У попередньому повідомленні в блозі представники Zoom заявили, що вони «впровадили надійні і перевірені засоби внутрішнього контролю для запобігання несанкціонованого доступу до будь-якого контенту, яким користувачі діляться під час розмов».

Сьогодні дослідники Citizen Lab повідомили, що деякі дзвінки, зроблені в додатку Zoom в Північній Америці, були спрямовані через Китай — як і ключі шифрування, які використовуються для їх захисту. Теоретично це може означати, що китайські чиновники можуть зажадати, щоб Zoom розкрив ці ключі шифрування уряду.

Тим не менш, тепер, клієнти, які мають платну підписку у додатку, зможуть «вибирати або відключати певний регіон центру обробки даних». Zoom групує свої центри обробки даних в наступних регіонах: Австралії, Канаді, Китаї, Європі, Індії, Японії/Гонконзі, Латинській Америці і США.

Користувачі, які користуються додатком безкоштовно, не зможуть змінити регіон центру обробки даних за замовчуванням, хоча, згідно з Zoom, дані цих користувачів не будуть маршрутизироваться через Китай.

Джерело TheVerge

Не пропустіть