Microsoft показала, як будуть працювати додатки на смартфоні з двома екранами

Цьогоріч Microsoft планує випустити Android-смартфон Surface Duo, відмінною рисою якого є наявність двох екранів. Спеціально для цього пристрою компанії довелося модифікувати операційну систему Google (що саме по собі безпрецедентно), а також передбачити кілька різних режимів роботи додатків.

У документації для розробників наводиться схема запуску додатків на двох екранах в залежності від сценарію використання і від орієнтації розташування пристрою.

  • На одному екрані запущено один додаток, а на іншому робочий стіл або другий додаток
  • На одному екрані відкрито вікно з контентом, а на другому інструменти для редагування цього контенту

При цьому смартфон можна розташовувати як у вертикальній, так і горизонтальній орієнтації в залежності від того, як зручніше працювати з контентом.

Головна концепція Surface Duo полягає в тому, що цей пристрій має стати зручнішим для роботи з текстом і зображеннями і здатним замінити ноутбук або стаціонарний комп’ютер тим, хто знаходиться в поїздках або часто подорожує.

Розробка Surface Duo і модифікованої версії Android вже майже завершена. З чуток, Microsoft може випустити цей пристрій набагато раніше запланованого  терміну, тобто вже влітку.

Microsoft також планує випустити ноутбук Surface Neo, У якого буде два екрани. Спеціально для цього пристрою компанія розробляє операційну систему Windows 10X , багато особливостей якої в подальшому перейдуть в десктопний варіант Windows 10.

Джерело Softpedia News

Не пропустіть