Google анонсувала редизайн інтерфейсу браузера Chrome

Користувачі в Інтернеті регулярно взаємодіють з прапорцями, контекстними меню і іншими елементами призначеного для користувача інтерфейсу. Тепер в Google прийняли рішення змінити дизайн елементів управління HTML-форм в браузері Chrome, щоб істотно підвищити зручність користувача під час серфінгу в Мережі.

В основному зміняться старі елементи управління, такі як <button> і select, зовнішній вигляд яких залежить від операційної системи. Через те, що елементи були розроблені так, щоб відповідати стилю, який був популярний в той час, користувачі нерідко стикаються з ситуацією, коли стандартні елементи навігації на відкритій веб-сторінці вибиваються із загального дизайну. Нова версія Chrome оформить це виправить.

За словами розробників Google, всі стандартні «чекбокси», кнопки, текстові поля, індикатори прогресу, повзунки і меню, що розкриваються, будуть пласкими. Крім того, інтерфейс програми стане більш «дружнім» до пристроїв з сенсорними екранами.

За замовчуванням новий дизайн отримає Chrome 83, реліз якого відбудеться в середині травня. Щоб активувати зазначений стиль оформлення, необхідно використати спеціальне налаштування за допомогою команди chrome://flags/#form-controls-refresh в адресному рядку і активації пункту меню Web Platform Control updated UI у вікні налаштувань.

Джерело 9to5google

Не пропустіть