iFixit протестили новенький MacBook Air на ремонтопридатність

Він отримав 4 бали з 10. Проте це непоганий результат.

iFixit продовжує проводити тести на гаджетах навіть в умовах нинішньої глобальної кризи в галузі охорони здоров’я. Цього разу фахівці перевірили новий MacBook Air.

У комплекті з новим MacBook Air поставляється клавіатура Magic Keyboard. У конструкцію також було внесено кілька інших змін, які роблять ноутбук більш ремонтопридатним, ніж попереднє покоління.

Перше, на що експерти звернули увагу — нова клавіатура з ножничим механізмом. Apple замінила невдалу конструкцію «метелика» і не дарма — рішення виявилося більш надійним.

Змінилася й конструкція ноутбука: зокрема, для демонтажу трекпада більше не потрібно розбирати всю нижню частину корпусу: тепер досить відчепити підведений до нього шлейф. Минулого року кабелі трекпада були затиснуті під логічною платою. Нова ж конфігурація також значно прискорює процес “демонтажу” батареї, залишаючи плату на місці.

Серед мінусів конструкції фахівці відзначили кріплення акумулятора, яке здійснюється за допомогою клею. Для демонтажу батареї доведеться використовувати досить «агресивні» розчинники.

Інші зміни включають в себе більший радіатор для нових процесорів і додавання гвинтів, щоб допомогти закріпити динаміки і, ймовірно, зменшити шум.

Спеціалісти iFixit оцінили ремонтопридатність MacBook Air 2020 року у 4/10, що на один пункт вище, ніж у моделі попереднього покоління, яка набрала 3/10.

Джерело iFixit

Не пропустіть