Росія запускає свій варіант Вікіпедії

Уряд Росії планує запуск аналога всесвітньо відомої онлайн-енциклопедії, – повідомляє видання «РБК». Фінансування проекту планують здійснювати за рахунок федерального бюджету, а Мінкомзв’язку вже готує перелік правил для надання субсидій на розробку сервісу.

Новий проект фігурує в проектній документації як «загальнонаціональний інтерактивний енциклопедичний портал». Відповідний документ був зареєстрований 2 липня і розміщений на порталі нормативних правових актів. Створення російської «Вікіпедії» буде вестися на базі Великої Радянської Енциклопедії.

Російська розробка, за словами колишнього директора Російської національної бібліотеки Олександра Вісли, повинна стати повноцінним електронним аналогом і «конкурентом Вікіпедії». Голова Уряду РФ Дмитро Медведєв раніше затвердив робочу групу з 21 чоловік, завданням яких стане розробка сервісу. Сума, що виділяється на аналог «Вікіпедії», не уточнюється. Субсидії будуть перераховані до видавництва «Великої російської енциклопедії» і підуть на зарплату співробітникам, розробку ПО, оренду приміщень, спеціальну літературу і розвиток платних інтернет-сервісів. Дата релізу «російської Вікіпедії» не оголошена.


Не пропустіть